Червени напукани сладки

МарияМария
Новак
171492352
Червени напукани сладки
Снимка: Мария
1 / 3
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
25
"Превърнете ефекта в дефект или как се правят дяволски вкусните червени напукани сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бадемова есенция - 3 - 4 капки
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - около 100 г за овалване
  • сладкарска боя - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и добавяме олиото и бадемовата есенция. Тъй като използвам червена боя на прах, я пресявам с брашното и ваниловата захар.

След това бавно добавяме брашното към течната смес. Меси се до много меко и ронливо тесто.

Оставя се поне 1 час в хладилника.

След това се оформят малки топчета, овалват се в пудра захар

и се поставят върху хартия за печене.

Напуканите сладки се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: