Начин на приготвяне
Разбивам едно яйце с чаша захар, 100 г е захарта, добавям супена лъжица с връх фъстъчено масло, 50 мл олио и един бакпулвер.
Всичко се смесва добре с вилица. Добавя се брашно, при мен то е чаена чаша и половина, вместимост на чашата 200 мл.
Трябва да се получи меко и нелепнещо тесто.
Почива 15-20 минути и се оформят топчета с големината на орех.
Потапям фъстъчените сладки в захар на кристали и ги подреждам в тавата на фурната без хартия, мазни са и няма проблем.
Пека напуканите сладки на умерена фурна до готовност. 180°C е фурната без вентилатор и сладките са готови, като променят леко цвета си.
На пипане са меки, но ако се препекат фъстъчените напукани сладки, ще станат много твърди.
Идеални са с кафето следобед, за офиса или за пикник и изпът.