Фъстъчени напукани сладки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Фъстъчени напукани сладки
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"На пипане са меки, но ако се препекат фъстъчените напукани сладки, ще станат много твърди."

Необходими Продукти

  • захар - около 100 г или на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • фъстъчено масло - 1 с.л. с връх
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам едно яйце с чаша захар, 100 г е захарта, добавям супена лъжица с връх фъстъчено масло, 50 мл олио и един бакпулвер.

Всичко се смесва добре с вилица. Добавя се брашно, при мен то е чаена чаша и половина, вместимост на чашата 200 мл.

Трябва да се получи меко и нелепнещо тесто.

Почива 15-20 минути и се оформят топчета с големината на орех.

Потапям фъстъчените сладки в захар на кристали и ги подреждам в тавата на фурната без хартия, мазни са и няма проблем.

Пека напуканите сладки на умерена фурна до готовност. 180°C е фурната без вентилатор и сладките са готови, като променят леко цвета си.

На пипане са меки, но ако се препекат фъстъчените напукани сладки, ще станат много твърди.

Идеални са с кафето следобед, за офиса или за пикник и изпът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: