Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен паламуд с чесново-лимонов вкус

Печен паламуд с чесново-лимонов вкус

Печен паламуд с чесново-лимонов вкус
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Когато ви се прииска да си сготвите риба, предлагаме ви да опитате печен паламуд с ароматни подправки, с които ястието става разкошно"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр. риба
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • зеленчукова подправка - универсална
  • сол
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешности и люспички. Измийте я обилно под течаща вода.

Осолете я със сол от всички страни и я оставете така за около час.

Направете маринатата по следния начин: изстискайте лимона без семките в купа, прибавете зехтина, обелените и пресовани чеснови скилидки и зеленчуковата подправка. Разбъркайте.

Изплакнете паламуда от солта и го мариновайте обилно.

Сложете рибата в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете до златисто в загрята фурна.

Поднесете печения паламуд с чесново-лимонов вкус с подходяща гарнитура и парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: