Начин на приготвяне
Приготвяме блата, като разбиваме жълтъците от четири яйца и едно цяло яйце с половината захар до побеляване.
Четирите белтъка разбиваме с другата половина от захарта на сняг и прибавяме към тестото. Сипваме внимателно и бакпулвер, настъргана кора от лимон и брашно, колкото е необходимо за тесто с гъстота на кейково.
Изсипваме тестото в правоъгълна тавичка и печем в нагрята фурна на 170 г до готовност (не трябва да препичаме блата). Готовия блат слагаме върху кухненска кърпа и навиваме на руло веднага като извадим от фурната.
Когато изстине блата развиваме и намазваме с крем, който приготвяме, като смесваме яйцата, захарта, брашното и прясното мляко и слагаме да варим докато се сгъсти, като разбъркваме.
Към готовия крем прибавяме настъргана кора от лимон, масло и сок от лимон. Охлаждаме и намазваме рулото с този крем и навиваме отново. Отгоре може да намажем с крем или да поръсим с пудра захар.
Коментари