Шоколадови трюфели с портокал и джинджифил

27/12/2019
"Ей така се печелят похвали и комплименти, скъпи домакини, с шоколадови трюфели с портокал и джинджифил "
Приготвяне18 мин.
Готвене5 мин.
Общо23 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо743
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • шоколад - 260 г Млечен
  • сметана - 70 г течна, сладкарска
  • портокалова кора - 1 - 2 с.л. фино настъргана
  • портокалов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • масло - 30 г
  • джинджифил - 1 ч.л. конфитиран или пресен
  • какао - за овалване, 100% натурално, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се загрява с портокаловата кора (само оранжевата част) и джинджифила-фино настърган, ако е пресен. При конфитирания не е нужно да се добавя сега, а на по-късен етап.

Оставя се да изстине и поеме ароматите.

Шоколадът с маслото се разтапят на водна баня. Добавят се портокаловият сок и сметаната (по желание може да се прецеди).

Всичко се разбърква до гладка, лепкава смес, покрива се с фолио и се оставя в хладилник да стегне - 3-4 часа.

Оформят се капчици, овалват се в какао на прах и бонбоните се подреждат върху поднос.

Ако шоколадовите трюфели няма да се консумират на момента, се съхраняват в хладилник, за да не омекват.

Ароматни и вкусни шоколадови трюфели с портокал и джинджифил!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар