Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадови трюфели с портокал и джинджифил

Шоколадови трюфели с портокал и джинджифил

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Шоколадови трюфели с портокал и джинджифил
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
23 мин.
Порции
20
"Ей така се печелят похвали и комплименти, скъпи домакини, с шоколадови трюфели с портокал и джинджифил"

Необходими Продукти

  • шоколад - 260 г Млечен
  • сметана - 70 г течна, сладкарска
  • портокалова кора - 1 - 2 с.л. фино настъргана
  • портокалов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • масло - 30 г
  • джинджифил - 1 ч.л. конфитиран или пресен
  • какао - за овалване, 100% натурално, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се загрява с портокаловата кора (само оранжевата част) и джинджифила-фино настърган, ако е пресен. При конфитирания не е нужно да се добавя сега, а на по-късен етап.

Оставя се да изстине и поеме ароматите.

Шоколадът с маслото се разтапят на водна баня. Добавят се портокаловият сок и сметаната (по желание може да се прецеди).

Всичко се разбърква до гладка, лепкава смес, покрива се с фолио и се оставя в хладилник да стегне - 3-4 часа.

Оформят се капчици, овалват се в какао на прах и бонбоните се подреждат върху поднос.

Ако шоколадовите трюфели няма да се консумират на момента, се съхраняват в хладилник, за да не омекват.

Ароматни и вкусни шоколадови трюфели с портокал и джинджифил!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: