Начин на приготвяне
Сметаната се загрява с портокаловата кора (само оранжевата част) и джинджифила-фино настърган, ако е пресен. При конфитирания не е нужно да се добавя сега, а на по-късен етап.
Оставя се да изстине и поеме ароматите.
Шоколадът с маслото се разтапят на водна баня. Добавят се портокаловият сок и сметаната (по желание може да се прецеди).
Всичко се разбърква до гладка, лепкава смес, покрива се с фолио и се оставя в хладилник да стегне - 3-4 часа.
Оформят се капчици, овалват се в какао на прах и бонбоните се подреждат върху поднос.
Ако шоколадовите трюфели няма да се консумират на момента, се съхраняват в хладилник, за да не омекват.
Ароматни и вкусни шоколадови трюфели с портокал и джинджифил!
Да ви е сладко!