Лефер на скара

ДимоДимоНовак
02/08/2013
"Леферът е от онези риби, които се приготвят отлично на скара! Опитайте и ще се уверите сами!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 650
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се по-едри риби, добре се почистват отвсякъде, но се оставят главите и опашките.

По повърхността им се правят леки прорези с нож. Поръсват се отвън и вътре със сол, черен пипер и се поливат с лимонов сок.

След 20-тина минути се намазват с олио и се мятат на загрян грил с подмазнени реотани. Когато хванат загар от едната страна, се обръщат да се опекат и от другата.

Леферът на скара се поднася с резени лимон, клонки магданоз и гарнитура по желание.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар