Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринован лефер на барбекю

Маринован лефер на барбекю

Маринован лефер на барбекю
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Първо мариновате, после печете, а накрая хапвате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • лефер - 1 кг
  • за марината
  • зехтин - 1 к. ч.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • чесън - 2 големи скилидки
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • дафинов лист - 2 бр.
  • розмарин - 1/2 к. л. сух
  • черен пипер - 1/2 к.л
  • сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре рибата. Смесваме всички съставки в купа, като чесънът се пасира. Поливаме рибата от всички страни. Престоява така около 1 час.

Обръщаме я от време на време, за да може да се овкуси навсякъде. Палим барбекюто и изчакваме добре да се загрее.

Намазняваме скарата и поставяме лефера на барбекюто. Печем до готовност.

Поднасяме печената риба с резенчета лимони и гарнитура по желание.

Маринованият лефер на барбекю е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Много апетитно!
26.07.2017 02:30
1