Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод на скара

Октопод на скара

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Октопод на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Октоподът е най-вкусен, когато се приготвя по прост начин, казват крайбрежните хора. Няма причина да не им вярвате"

Необходими Продукти

  • октопод - 1 кг
  • лук - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 бр. праз
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • балсамов оцет - според нуждите
  • босилек - няколко листа
  • черен пипер - според нуждите зърна
  • дафинов лист - 1/2
  • магданоз - според нуждите
  • черни маслини - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете октопода със зеленчуците в малко вода за 45 до 60 минути, за да омекне. Отцедете го и на скарата до готовност от двете страни.

Направете марината от маслини: Сложете маслините в блендер, 2 скилидки чесън, зехтин, балсамов оцет, малко горчица, босилек, сол и черен пипер и разбъркайте всичко.

Разточете октопода в маринатата.

Подгответе зеленчуците за гарнитура (тиквички, патладжан, чушки, чери домати, червен лук) и запечете за кратко, след това добавете сол, залейте със зехтина и запечете за кратко във фурната.

Сервирайте октопод на скара заедно със зеленчуците, украсени със стръкче босилек или мента и лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: