Начин на приготвяне
В купа разбиваме заквасената сметана заедно с крема сиренето, пудрата захар и ванилията. Готовата смес за нашата торта оставяме настрани.
След това нарязваме прасковите на дребно (ако има нужда ги обелваме), нарязваме и бананите на дребно и прибавяме към вече готовата смес. Разбъркваме внимателно.
В подходящ съд слагаме 1-вия блат, като поливаме с 1 с.л. малко по малко от сока от компота и след това прибавяме отгоре на блата кремообразната смес. Оформяме с лъжица и хубаво се заглажда.
След това слагаме 2-рия блат и пак поливаме по малко със сока от компот и отново слагаме кремообразната смес. Накрая слагаме 3-тия блат и завършваме с останалата смес, като хубаво заглаждаме и украсяваме по желание.
Аз съм украсила с ръбчетата, които изрязох от блатовете, и поръсих какао, а около края слагаме белия шоколад.
Оставяме тортата в хладилник за около 4-5 часа до леко стягане. Изключително лека много вкусна сметанова торта.