Начин на приготвяне
Отваряме си компота от ананас и вадим шайбите ананас. Режем ги на дребни парченца. Сока го прехвърляме в подходящ съд.
Орехите ги смиламе с машинка.
В тенджерка на котлона слагаме прясното мляко да заври на умерена степен. Подслаждаме със захарта, като я слагаме във врящото мляко.
В чаша слагаме 100 мл вода и прибавяме съдържанието на крем ванилия вътре и разбъркваме да се разтвори добре. Като заври млякото, прибавяме нишестето и бъркаме енергично с дървена лъжица или телена бъркалка до сгъстяване на крема. Добавяме маслото и отново бъркаме добре. Трябва кремът да е гладък и гъст. Дърпаме от котлон, за да изстине кремът, като често го бъркаме. От крема си оставяме малко, за да намажем тортата отстрани.
В подходяща табла слагаме единият квадратен блат /размер на страна 20-22 см/. Със супена лъжица взимаме от сока от компота и сиропираме блата като напръскваме. Отгоре нанасяме от крема, като го намазваме. Върху крема слагаме равномерно от парченцата нарязани на дребно ананас.
Следва ред наръсени орехи равномерно. После отгоре слагаме втория блат отново сиропиран със сока от компота, ванилов крем, парченца ананас, орехи. И така всичко се повтаря до изчерпване на продуктите. Най-накрая завършваме с крем. Последния слой отгоре поръсваме с орехи. Отстрани също мажем тортата с ананас с крем и нанасяме от орехите.
Оставяме да се охлади тортата за 1 ден. Режем на 9 големи квадрата. Да ви е сладко!