Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с компот от кайсии

Торта с компот от кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Торта с компот от кайсии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10-12 парчета
"Тази торта е основната причина да крием винаги едно-две бурканчета компот от кайсии в килера"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 буркан компот
  • яйца - 10 жълтъка + 10 белтъка
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 пакетчета
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
  • вода - 2 ч.ч., за крема
  • захар - на вкус, за крема
  • брашно - 5 с.л. за крема
  • ванилия - 2 броя, за крема
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете кайсиите от компота добре, след което ги подредете на дъното на намазнена и набрашнена тава. За първия блат разбийте 5 жълтъка с чаша захар и прибавете постепенно 1 и 3/4 ч.ч. брашно, пресято с пакетче бакпулвер. Прибавете след това внимателно 5 белтъка, разбити на сняг с 2-3 капки лимонов сок. Изсипете сместа върху кайсиите и сложете да се изпече за половин час.

Пригответе втори блат по същия начин със същите количества продукти. Докато се пече направете крема за тортата с кайсии. Прибавете към сока от компота 1 ч.ч. вода, захар на вкус и около 5-6 равни лъжици брашно. Сложете сместа на котлона и я бъркайте, докато се сгъсти. Свалете соса и продължете да го разбърквате, докато се охлади.

В поднос обърнете първо блата без кайсиите, намажете го с половината от крема и сложете отгоре блата с кайсиите (плодовете от горната страна). Намажете тортата с останалата част от крема. Направете украса по желание и оставете на хладно за поне 5-6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: