Начин на приготвяне
Тортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра.
Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката и задушете ябълките на слаб огън за 10 мин. Охладете ги и пасирайте до гладкост.
В голяма купа сложете омекналото на стайна температура останало краве масло. Изсипете захарта и разбийте с миксер до гладък крем. Добавете едно след друго яйцата, като разбивате добре всяко, преди да добавите следващото.
В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете сухата смес към кремообразната, като бъркате внимателно с лъжица. Ароматизирайте ябълковото пюре с лимонова кора и го прибавете към кексовата смес.
Застелете кръгла форма 24/26 см. с хартия за печене.
Изсипете сместа, подравнете и изпечете блата на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 35 мин. Извадете готовия блат и охладете на решетка.
Разбийте белтъка с пудрата захар и 2-3 капки лимонов сок до гладка, не много гъста смес.
Направете си къщичките, като сложите една бисквитка за основа, намажете леко с глазурата и закрепите други две за покривче. Вътре за опора поставете бонбон Маршмелоу. Вижте снимката за направата на къщичките.
Полейте покривчето с глазура. Излейте останалата върху тортата и наредете къщичките. Украсете с шипки или други дребни червени плодове. Поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Пожелавам Ви Щастлива Нова Година! Здраве и късмет!
Коментари
Весела и щастлива нова година! Здраве и берекет!
Много идейна декорация, поздравявам Ви!
Весели празници! :))))