Орехова сметанова торта

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Орехова сметанова торта
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 9
03/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Не ни трябва повод, за да приготвим орехова сметанова торта, самата тя е такъв"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • белтъци - 350 г около 10 бр.
  • орехи - 270 г смлени
  • захар - 230 г кристална
  • галета - 50 г може смлени бисквити
  • за крема
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 500 мл подсладена
  • пудра захар - 1 с.л.
  • портокалова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете белтъците, изсипете захарта и разбийте на твърд сняг.

Към получената смес прибавете на порции смлените орехи с галетата. Хомогенизирайте добре.

На парчета хартия за печене очертайте кръгове с диаметър 20 см.

Разпределете сместа по равно в центъра на всеки кръг и разнесете равномерно до очертанията на кръга.

Изпечете блатовете за торта един по един в предварително загрята на 180°C. фурна за 15 мин, докато покафенеят леко и не лепнат. Оставете ги на хартията да се охладят.

Разбийте маскарпонето с една супена лъжица пудра захар до гладкост.

В купа разбийте охладената сметана. Към маскарпонето прибавете на порции сметаната, разбивайки на най-ниската степен с миксера.

Ароматизирайте крема с настърганата кора на един портокал.

Сглобете ореховата торта в ринг 20 см, като между блатовете намажете щедро с крем.

Приберете сметановата торта в хладилник за 10 часа заедно с ринга.

След като се охлади добре, освободете от ринга и довършете украсяването по ваш вкус на ореховата сметанова торта.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хавайче
Хавайче
Чудесна рецепта! Приготвя се бързо, лесно, идеална за употреба на стари белтъци. Също така не е нужно много време тортата да отлежава преди консумация! Винаги обирам овациите, когато я приготвям.
19.10.2021 11:36
Иивинка
Иивинка
Ето,това трябва да се пробва :) изглежда доста вкусно.Поздравления от мен!!!
04.01.2020 17:30
1
1
Покажи всички подкоментари