Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кашкавал, сирене и лимонада

Баница с кашкавал, сирене и лимонада

Баница с кашкавал, сирене и лимонада
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
04/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24
"Изглежда, че тази баница има всичко необходимо, за да я наречем перфектна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г натрошено
  • кашкавал - 60 г настърган
  • лимонада - 200 мл и 1 щипка сол
  • олио - 1 к.ч. за поръсване
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавяме киселото мляко, в което е разбит бакпулверът да шупне.

Прибавя се и натрошено сирене, настърган кашкавал и се разбърква добре.

Разтварят се корите, поръсваме първата с олио и се обръща с намазаната част към втората кора.

Поръсва се с 3 -4 с.л. смес и с лъжица се разнася по цялата кора. По тясната страна се навиват двете кори на руло и нареждаме в тава, намазана с олио.

Така се оформят 6 рула, оставете 2 с.л. от яйчената смес. Смесва се с лимонадата и щипка сол.

Рулата се нарязват на парчета и с лъжица се заливат с лимонадената смес. Отгоре на баницата се разпределят парченца масло.

Печем баницата с кашкавал, сирене и лимонада в загрята фурна 180°C до златисто и изваждаме.

Нарязва се по разрезите и хапваме пухкава и вкусна баница с лимонада за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Temenujka Stamenova
Temenujka Stamenova
Плънката ми се струва малко. Утре ще я пробвам.
13.01.2020 21:27