Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с лимонада и сирене

Питки с лимонада и сирене

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Питки с лимонада и сирене
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
04/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Тайната на вкусните питки не е никаква тайна - всички знаят, че трябава да добавят лимонада, нали"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • лимонада - 600 мл
  • яйца - 3 бр
  • мая - 1 пакетче
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица
  • сирене - 500 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл лимонада заедно със захарта, олиото и малко брашно (3 - 4 с.л.), за да стане на гъста каша и се оставя да кипне.

Пресява се брашното, добавят се 2 цели яйца и 1 белтък, сол, лимонадата и кипналата смес с маята. Всичко се разбърква много добре и се меси, за да се получи меко тесто. След което се покрива с кърпа и се оставя да втаса докато удвои обема си (около 30-40 минути).

Когато е готово се оформя на топки, в които се слага натрошеното сирене. Те се нареждат в намаслена тавичка и отново се оставят да втасат за 30 минути. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват с чубрица. Пекат се на 180-200 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси Маринова
Деси Маринова
Не е много, но все пак се усеща. Ако искате да я неутрализирате сложете повече сол в тестото.
04.06.2016 22:56
Марияна
Марияна
Усеща ли си много сладостта на лимоната?
04.06.2016 19:13