Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавяме киселото мляко, в което е разбит бакпулверът да шупне.
Прибавя се и натрошено сирене, настърган кашкавал и се разбърква добре.
Разтварят се корите, поръсваме първата с олио и се обръща с намазаната част към втората кора.
Поръсва се с 3 -4 с.л. смес и с лъжица се разнася по цялата кора. По тясната страна се навиват двете кори на руло и нареждаме в тава, намазана с олио.
Така се оформят 6 рула, оставете 2 с.л. от яйчената смес. Смесва се с лимонадата и щипка сол.
Рулата се нарязват на парчета и с лъжица се заливат с лимонадената смес. Отгоре на баницата се разпределят парченца масло.
Печем баницата с кашкавал, сирене и лимонада в загрята фурна 180°C до златисто и изваждаме.
Нарязва се по разрезите и хапваме пухкава и вкусна баница с лимонада за закуска.
Коментари