Начин на приготвяне
Тази вкусна новогодишна салата е перфектна за празника - като предястие или гарнитура.
Започваме, като обелваме и почистваме от семките червените чушки, след което ги нарязваме на средно големи парченца.
Вземаме си купата, в която ще сервираме млечната салата и натрошаваме вътре сиренето. Можем по желание да използваме и извара, но аз я правя винаги със сирене, защото се усеща повече и придава по-хубав вкус.
Изсипваме киселото мляко и майонезата и объркваме със сиренето. Получава се нещо като млечно-майонезен сос.
Добавяме нарязаните печени чушки и разбъркваме добре, да се получи хомогенна смес.
С преса за чесън смиламе вътре скилидките. Ако не обичате чесън, може да пропуснете или да сложите по-малко количество.
Накълцваме копъра и добавяме и него. Овкусяваме с малко оцет и сол на вкус.
Объркваме за последно готовата млечна салата.
По желание и ако няма алергични поръсваме отгоре на катъка натрошени орехи.
Върху тях настъргваме яйцата, да покрият плътно цялата повърхност на салатата катък с печени чушки.
За украсата на новогодишната салата изобразяваме часовник, който отброява полунощ. За да изрежа всички цифри, на мен ми стигнаха 2 от най-големите едри маслини. По мои изчисления ви трябват 35 лентички, с които да направите римските цифри на часовника. За стрелки нарежете триъгълни дълги лентички от чушката, а моркова използвайте за среда на циферблата. Нареждате всички лентички за цифри и по-желание настройвате стрелките на 23:55 или 00:05.
Получава се вкусна новогодишна салата 12 часа с красива празнична визия.
Честита Нова година!