Начин на приготвяне
В стъклена кана смесваме ½ от виното, ликьора от бял бъз, шушулките кардамон, канелата, ванилията и портокаловите корички.
Поставяме на хладно за 12 часа.
Стафидите накисваме в алкохола.
Изливаме напоения с аромати алкохол в тенджера, като прибавяме захарта и останалата част от виното.
Ликьорът от белия бъз е сладък, затова прибавям по-малко захар.
Термичната обработка е на слаб котлон. Виното къкри, без да завира, докато се разтопи захарта.
Ароматите в греяното вино са се слели и е време да отстраним канелата, кардамонените шушулки и коричките от портокал.
Бялото греяно вино поднасяме горещо, като поставяме лъжица за загребване на ядките и напоените с бренди стафиди.