Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Бяло греяно вино (White glögg)

Бяло греяно вино (White glögg)

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Бяло греяно вино (White glögg)1 / 2
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяло вино - 1 бр. Совиньон Блан или др. бяло сухо вино
  • ликьор от бял бъз - 1 ч.ч. /по рецепта/
  • кафява захар - 3 с.л.
  • кардамон - 7 шушулки
  • канела - 1 пръчица
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • звездовиден анасон - 1 бр.
  • портокалови корички - 1 с.л., изсушени
  • стафиди - 1 к.ч. златни
  • бадеми - 1 к.ч.
  • бренди - 1 /2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В стъклена кана смесваме ½ от виното, ликьора от бял бъз, шушулките кардамон, канелата, ванилията и портокаловите корички.

Поставяме на хладно за 12 часа.

Стафидите накисваме в алкохола.

Изливаме напоения с аромати алкохол в тенджера, като прибавяме захарта и останалата част от виното.

Ликьорът от белия бъз е сладък, затова прибавям по-малко захар.

Термичната обработка е на слаб котлон. Виното къкри, без да завира, докато се разтопи захарта.

Ароматите в греяното вино са се слели и е време да отстраним канелата, кардамонените шушулки и коричките от портокал.

Бялото греяно вино поднасяме горещо, като поставяме лъжица за загребване на ядките и напоените с бренди стафиди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: