Начин на приготвяне
Лукът се обелва и нарязва на едри кубчета.
Патладжанът се измива и нарязва на кръгчета с дебелина около 1. 5 см.
Подготвя се намазнена тава.
Патладжанът се нарежда в тавата и се слага да се пече.
В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се лукът, за да се запържи.
Добавя се каймата.
Бърка се непрекъснато, докато се раздроби на ситно.
Ако е необходимо, се овкусява със сол и черен пипер.
Отстранява се от котлона и се добавя крема сиренето. Разбърква се добре, получава се като спойка на сместа.
Патладжанът се изкарва от фурната и колелцата се обръщат.
Върху всяко се слага от плънката с кайма.
Доматите се измиват и нарязват на кръгчета. Кашкавалът се настъргва върху тапасите.
Върху всяко парче патладжан с плънка, се слага по парче домат и се поръсва по малко кашкавал.
Връща се във фурната до запичане на кашкавала. Получава се тапас с патладжан и заешка кайма, топящ се в устата.