Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на кубчета с големина 1 см. Лука и доматите без люспата нарежете на кубчета. Чесъна нарежете на ситно или намачкайте. Загрейте фурната на 180 градуса.
В тиган, който може да се слага и във фурната на умерено загрята температура, запържете патладжана, докато не поруменее.
Прибавете лука и продължете пърженето с разбъркване още 5 мин.
Прибавете чесъна и доматите, а след няколко минути и ориза и кубчето бульон, както и останалите подправки.
Налейте вода, разбъркайте и поръсете с настърганото сирене и разпръснете парченца масло.
Печете патладжана 20 минути до златист загар.
Сервирайте патладжана по гръцки с домашен хляб и зелена салата.
Ако нямате гръцко сирене, заместете с настърган пармезан.