Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан по гръцки

Патладжан по гръцки

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Патладжан по гръцки
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Отиваме в Гърция да си хапнем патладжан по гръцки - елате с нас"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 2 с.л.
  • сирене - 2 с.л. мизитра
  • краве масло - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кубчета с големина 1 см. Лука и доматите без люспата нарежете на кубчета. Чесъна нарежете на ситно или намачкайте. Загрейте фурната на 180 градуса.

В тиган, който може да се слага и във фурната на умерено загрята температура, запържете патладжана, докато не поруменее.

Прибавете лука и продължете пърженето с разбъркване още 5 мин.

Прибавете чесъна и доматите, а след няколко минути и ориза и кубчето бульон, както и останалите подправки.

Налейте вода, разбъркайте и поръсете с настърганото сирене и разпръснете парченца масло.

Печете патладжана 20 минути до златист загар.

Сервирайте патладжана по гръцки с домашен хляб и зелена салата.

Ако нямате гръцко сирене, заместете с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: