Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на дебели кгъгове, пържат си от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия.
В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата и периодично се разбърква. След като е готова, се добавя пюрето и солта. Разбърква се и се маха от котлона.
В тавичка, постлана с кухненска хартия, се слага по едно кръгче от патладжаните. Върху всеки патладжан се слага по една или две супени лъжици от каймата и кашкавала.
Захлупва се с второ парче патладжан и процедурата се повтаря.
Пълнените патладжани се пекат в загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Може да се направят на повече слоеве.
Ако преди печене ги залеем със сос Бешамел и при сервиране добавим картофено пюре, се превръща в иделно основно ястие!
Патладжанът с кайма е много вкусен.
Коментари
Горещо препоръчвам!