Сушени червени боровинки за чай

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
873
7k
3k
1k
1
10/01/2020
"Домашни сушени червени боровинки в няколко прости стъпки "
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо867
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • червени боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинковите плодчета се изсушават, като първо се почистват от листенца и дръжки и се измиват. Добре подсушените плодове се поставят върху постлан с марля съд и се сушат на сянка в проветриво помещение.

Сушени червени боровинки за чай се съхраняват в плик или буркан.

Към 400 мл вряща вода прибавете 2-3 с.л. от сухите плодчета. Оставете да ври на тих огън 6 минути, а след това да кисне 15 минути. Прецедете и изпийте течността на глътки в рамките на един ден, а плодчетата изяжте след прецеждането.

Чаят и плодовете се препоръчват за укрепване на имунитета, при възпаления на горните дихателни пътища. Имат помощно действие при подагра, простатит, ревматизъм, изменения с дегенеративен произход, високи нива на лошия холестерол, грипни инфекции, атеросклероза, акне.

Съвет: Всяко плодче червена боровинка е истинска съкровищница, пълна с витамини, минерали и микроелементи, необходими за поддържането на човешкото здраве.

Червената боровинка е безценен помощник в терапията за регулиране функциите на щитовидната жлеза.

Паралелно с лечението, което ендокринологът е препоръчал при хипер- или хипофункция на жлезата, редовно може да се подкрепя усилието за регулиране със сок от боровинка.

В случая играе роля действието на растението като силен антиоксидант и витаминозна бомба.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар