Начин на приготвяне
Накиснете сушените червени боровинки в купичка с малко ром в нея.
В купа разбийте омекналото краве масло със захарта на пухкав крем. Едно по едно прибавете яйцата, като след всяко разбивате с миксер.
Пресейте брашното, бакпулвера и солта, след което ги добавете към останалите продукти на няколко пъти, като бъркате непрекъснато.
Накрая прибавете отцедените червени боровинки и захаросани корички. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тавичка или форма предварително покрита с хартия за печене.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до суха клечка.
Този сладкиш с червени боровинки е по-вкусен от всеки, който сте опитвали досега. Запишете си рецептата, защото всички вкъщи ще искат да го приготвите отново и отново.