Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Терин»Терин с бананов и малинов мус

Терин с бананов и малинов мус

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86455292670
Терин с бананов и малинов мус
Снимка: Диляна
1 / 2
11/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • блат за торта - 1 бр.
  • компот - 6 с.л.
  • За бананов мус
  • течна сметана - 200 мл
  • бял шоколад - 150 г
  • захар - 2 с.л.
  • банан - 2 бр.
  • желатин - 1 бр.
  • За малинов мус
  • течна сметана - 200 мл
  • бял шоколад - 150 г
  • захар - 2 с.л.
  • малини - 200 г
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Терина покриваме със скреч фолио и върху него слагаме напоения с компот блат за торта.

Банановия мус приготваме, като загреем течната сметана, захарта и шоколада, докато той се разтопи.

След това добавяме пасираните банани и разтопения на водна баня желатин. Готовия мус оставяме за малко в камера, за да стегне.

След като мусът стегне поставяме върху блата за торта.

Приготвяме и малиновия мус, като загреем течната сметана, захарта и шоколада докато се разтопи. След това прибавяме пасираните малини и разтопения на водна баня желатин.

Готовия малинов мус също оставяме да стегне в камера. След неговото охлаждане го поставяме върху банановия мус.

Готовия терин с бананов и малинов мус гарнираме с разтопен на водна баня шоколад и малко малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: