Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на сняг, добавете половината захар към тях и продължете да разбивате докато получите лъскави твърди връхчета. Смесете сметаната, маскарпонето, ванилията и прибавете останалата захар. Продължете да разбивате до гладък крем.
Разтворете желатина на водна баня и го добавете към сместа с маскарпонето, разбъркайте и много внимателно добавете белтъците. Отново разбъркайте хубаво. Половината от ягодите пасирайте с водата и захарта, прецедете ги.
В подготвена форма за терин изсипете половината крем. Напоете 4 от бишкотите с ягодов крем и разпределете по дължина върху крема с маскарпонето. Отгоре подредете няколко ягоди и покрийте с останалия крем.
Загладете добре. Отгоре подредете плътно една на друга и останалите бишкоти, които също са сиропирани. Приберете ягодовия терин в хладилник за поне 4-5 часа. Прецедете останалия сироп (в него може да има трохи от бишкотите).
Загрейте желатина на водна баня и го добавете към сиропа. Охладете леко. В подходяща правоъгълна форма обърнете терина с бишкотите надолу. Залейте с глазураата, украсете с няколко ягоди.