Начин на приготвяне
Обелете бананите и ги задушете за 15 минути на пара. По този начин ще запазят най-добре вкусовите си качества и аромат.
След като са готови ги пасирайте и разпределете по равно количество в чашките за сервиране. Оставете за 10 минути да изстинат и да се стегнат.
През това време приготвяте крема. В подходящ съд смесете Маскарпоне и кондензираното мляко. Разбийте много добре с миксер.
След като е готов кремът го разпределете по равно в чашките за сервиране върху муса от бананите. Поставете за 30 минути в хладилник да стегне.
Препоръчвам да изберете малки чашки за сервиране (около 100 мл) и да приготвите малки порции, т.к. кремът е по-тежък.
Може по избор да украсите крема с шоколадови пръчици.