Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с червено цвекло

Гъбена супа с червено цвекло

ЛаКумчоЛаКумчо
Новак
21
Гъбена супа с червено цвекло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • червено цвекло - средно голяма глава
  • целина - 1 връзка или малка глава
  • копър - 1 връзка
  • карфиол - 200 г
  • зеле - 200 г
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • зехтин - 3 с.л.
  • морска сол - по желание (може и без)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задължителните продукти са гъбите, червеното цвекло и целината (кервиз), останалите продукти са по желание, но тази комбинация на мен лично най-много ми допада. Който обича по-пикантни супи може да добави джинджифил или други подправки – подходящ вкус придава лющянът (девесил).

Продуктите се измиват. Гъбите се нарязват и се слагат да завират. Варят се 10 минути. Нарязват се и останалите продукти, след което се добавят към гъбите и се варят до 10 минути максимум. Зехтинът (и солта – ако слагате) се слага НАКРАЯ след като се изключи котлона, за да се запазят качествата му.

Супата е богата на разнообразни съставки, здравословна и е особено подходяща за деца (за бебета – разбита с пасатор).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: