Печено бяло сирене

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
521
4
13/01/2020
"Тичайте за бутилка бяло вино, защото мезето е печено бяло сирене "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 144
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От голяма бучка бяло саламурено сирене се отрязват две плочки с дебелина около един см. Всяко парче се поставя върху лист алуминиево фолио.

В малка купичка или хаванче се прави смес от подправките - червен пипер, черен пипер, куркума и сминдух. Количеството на всяка една от подправките е според индивидуалните предпочитания на готвача и консуматора.

С приготвената от подправките смес се поръсват плочките бяло саламурено сирене. След това се поливат със зехтин, като се внимава той да не се излее от фолиото. Зехтинът може да се замени и с малка бучица краве масло.

След това фолиото се прави на малко пликче, в което остава бялото сирене. Пликчетата се слагат в тавичка и се пекат в загрята на 200 градуса фурна.

Сиренето се изважда след петнадесет минути и върху него се настъргва кашкавалът - по около 50 г на плочка.

След това се връща във фурната, докато се разтопи кашкавалът. Накрая се нарязва на колелца лютата чушка и се подрежда върху разтопенит кашкавал. Печеното сирене се сервира топло в компанията на силно изстудено бяло вино.

Печеното бяло сирене е супер вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар