Торта Карпатка

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2113049
Торта Карпатка
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Който знае подробности откъде идва торта Карпатка, нека да пише в коментар."

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 с.л.
  • брашно - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 150 г
  • нишесте - 60 г ванилия
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • Шоколадова гразура
  • тъмен шоколад - 200 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете да заврат прясното мляко, водата, олиото и солта. При непрекъснато бъркане добавяте брашното, докато сместа започна да се отделя от съда.

Оставете да изстине и добавете едно по едно 4 яйца, като разбърквате пареното тесто.

Сместа разделете на 2 части и изпечете 2 блата във форма 22 см. Пече се на 200 °C, като е много важно да не се отваря по време на печене и да изстива блатът във фурната при леко отворена врата.

Приготвяте крем от прясното мляко, захарта, яйца и нишестето ванилия. Загрявате млякото със захарта. Добавяте нишестето и яйцата и на бавен огън бъркате непрекъснато.

След като стане гъст кремът, го оставяте да изстине и към него добавяте масло, с миксера смесвате.

Кремът за тортата се слага между двата готови изпечени блата, а отгоре на торта Карпатка - лека шоколадова глазура.

Вижте още за вареното и пареното тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: