Торта Карпатка

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
66527128
Торта Карпатка
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Който знае подробности откъде идва торта Карпатка, нека да пише в коментар."

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 с.л.
  • брашно - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 150 г
  • нишесте - 60 г ванилия
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • Шоколадова гразура
  • тъмен шоколад - 200 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете да заврат прясното мляко, водата, олиото и солта. При непрекъснато бъркане добавяте брашното, докато сместа започна да се отделя от съда.

Оставете да изстине и добавете едно по едно 4 яйца, като разбърквате пареното тесто.

Сместа разделете на 2 части и изпечете 2 блата във форма 22 см. Пече се на 200 °C, като е много важно да не се отваря по време на печене и да изстива блатът във фурната при леко отворена врата.

Приготвяте крем от прясното мляко, захарта, яйца и нишестето ванилия. Загрявате млякото със захарта. Добавяте нишестето и яйцата и на бавен огън бъркате непрекъснато.

След като стане гъст кремът, го оставяте да изстине и към него добавяте масло, с миксера смесвате.

Кремът за тортата се слага между двата готови изпечени блата, а отгоре на торта Карпатка - лека шоколадова глазура.

Вижте също как да си направите шоколадови фигурки за торта или опитайте любимата торта Медовик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: