Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата Айсберг с рукола дресинг и риба тон

Салата Айсберг с рукола дресинг и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата Айсберг с рукола дресинг и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Свежа салата с Айсберг, рукола дресинг и риба тон, която си плаче за една чашка бяло вино, наздраве"

Необходими Продукти

  • айсберг - 1 бр.
  • риба тон - 100 - 120 г от консерва
  • рукола - 50 - 60 г
  • шамфъстък - 25 г печен, без черупката
  • пармезан - 65 г или зряло манчего
  • зехтин - 65 г или на вкус
  • сол - 2 щипки за дресинга и добавка на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в блендер твърдото зряло сирене и пуснете да се смели добре, почти на прах.

Към него прибавете ядките, руколата, чесъна и зехтина. Отново включете уреда и смелете за кратко, този път на по-ниска скорост, за да не става сместа на каша.

Разредете с още зехтин, ако желаете, и овкусете със сок от лимон и сол.

Измийте айсберга и хубаво отцедете листата. Накъсайте на едро и смесете със приготвения дресинг, наподобяващ песто от рукола.

Нека обилно полепне по свежите късове от салата айсберг.

Ако ви остане от него, може да си заделите за друга зелена салата, като го съхраните в добре затворено бурканче.

Разпределете на порции овкусения айсберг и върху него сложете рибата тон, която е добре да бъде от качествената на парченца, а не на каша.

Поднесете салата Айсберг с рукола дресинг и риба тон на момента, за да е свежа и хрупкава.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: