Тапас Каталана

14/01/2020
"Топли, топли, сервираме тапас Каталана и приветстваме нашите скъпи гости "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на малки филийки.

Поръсете всяка филийка с малко зехтин от двете страни.

Рендосайте доматите.

Сложете щипка сол и 2 с.л. зехтин.

Разбъркайте добре.

Изпечете хляба на ребрен тиган от двете страни.

Извадете и подредете в чиния вашите тапас. Сложете на всяка филийка от доматите, а отгоре по парченце хамон.

Сервирайте тапас Каталана, докато са топли!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Хаха,нашият свърши! Бяхме взели от Teruel и такъв вкусен хамон не бях яла!
0
0
Марияна Петрова Иванова
Малко след като го купихме ,попаднах на коментари във ФБ за хамоните. В повечето беше споменато, че най- вкусните хамони в Испания, са точно там,хаха
От меркадоната не купувам,след като последния път взехме и имаше една специфична миризма на прасе,че.....
0
0
Йорданка Ковачева
Аз теруелския май не съм го опитвала, нямам спомен, но ти сега ме заинтригува и ще си взема като минаваме от там. Нашият е от Меркадона, уж пата негра, иберико. Обаче като го нарязахме не ми заприлича на онзи истинския иберико, който веднага се познава по цвета и това, че има филтрирана мазнинка в месцето. Имаше, но тук там. Вгледах се в етикета и тогава ми стана ясно- със ситни цифри написали 50% раса иберика. Хаха, та прецакахме се. Не, че е лош, напротив, но.... друго очаквах.
1
0
Йорданка Ковачева
Ехаа, веднага ме подсещаш да си спретна едни такива :) За празниците взехме един бут Хамон и вече взе да позасъхва,че го забравихме :))Чудно вкусни са тези тапас и са класика, аз много ги обичам!
1
0