Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Испански коледен крем Каталана

Испански коледен крем Каталана

редакция:
Испански коледен крем Каталана
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Тази Коледа пригответе нещо различно и много вкусно от испанската кухня. Испански коледен крем Каталана ще очарова цялото ви семейство."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • лимонова кора - 1/4 лимон
  • канела - 1 пръчка
  • яйца - 4 бр. само жълтъците
  • захар - 80 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • ванилов екстракт - 1/2 ч.л.
  • захар - 3 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в тенджерка на котлона заедно лимоновата кора и пръчката ванилия. Щом заври, го дръпнете настрани, извадете кората и канелата и го оставете да се охлади.

Разбийте жълтъците със захарта до гъста смес. Прибавете царевичното нишесте, разтворено в малко вода и ваниловият екстракт.

Разбъркайте отново, след което на струйка налейте прясното мляко. Разбъркайте отново и върнете цялата смес в тенджерката.

Сложете отново на котлона и гответе крема на ниска температура, като бъркате непрекъснато до сгъстяването му.

Готовият яйчен крем разпределете в купички. Подходяща рецепта и за крем в чашки. Преди сервиране посипете със захар и карамелизирайте с помощта на горелака. Опитайте и вие този испански десерт!

Испански коледен крем Каталана - истинско изкушение за малки и големи!

Вижте също как да си направите испански чурос, коледен турон или каталунски крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: