Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с млечен крем и праскови от компот

Торта с млечен крем и праскови от компот

Торта с млечен крем и праскови от компот
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Нежна и лека плодова торта, която може да направите и без повод"

Необходими Продукти

  • компот от праскови - 1 бр.
  • орехи - смлени, за поръсване
  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 40 мл
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За млечният крем
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. или на вкус
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 ампула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правя блатовете, като разбивам яйцата с миксер почти до побеляване и тогава прибавям захарта.

Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква с шпатула/.

Кексовото тесто се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене.

Блатът за торта се изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин до суха клечка в средата.

Хубаво изстиналият блат се разрязва на 3 части.

Продължавам с млечния крем, като изсипвам млякото в тенджера и добавям захарта и ванилията.

Малко преди да заври, добавям брашното при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Отмествам тенджерата от топлия котлон и добавям маслото.

Сиропирам блатовете с течността от компота (праскови) и мажа обилно с крем.

След като съм готова с подредбата на ред блат, ред крем, намазвам цялата торта с остатъка от крема.

Предварително съм нарязала на тънки резенчета прасковите и съм смляла орехи.

Подреждам парченцата отгоре върху бялата торта и с цяла шепа посипвам орехи по окръжността на тортата.

Торта с млечен крем и праскови от компот е готова - не изисква много време и е много вкусна!

Източник: Агнес Нанкова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: