Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Палачинки от спелта с течен шоколад

Палачинки от спелта с течен шоколад

Палачинки от спелта с течен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Една идея по-здравословни палачинки от спелта, но си имат и шоколадче"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • ванилия - 1 к.л. есенция
  • прясно мляко - 50 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • брашно от спелта - 1 ч.ч. от 200 г
  • олио - за тигана
  • шоколад - 2 - 3 с.л. течен, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захар и течен мед.

Добавя се ванилия, прясно мляко и накрая сипваме брашното и бакпулвера, да се получи каша като боза, но малко по-гъсто.

Ако е все още рядка сместа за палачинки, добавете още малко брашно, но зависи и от големината на яйцата.

В загрят тиган, намазван с олио, сипваме по 1 равна с.л. и оформяме на малка палачинка.

Печем американските палачинки на слаб огън 3 степен от двете страни и изваждаме в чиния.

Леко се затопля течен шоколад, да става за намазване.

С нож се намазват половината палачинки с шоколад и се захлупват втора.

Сервираме охладени палачинките от спелта с течен шоколад.

Чудесни за закуска и най важно, че са без глутен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: