Начин на приготвяне
В купа смесете яйцата с захарта, щипка сол и ваниловата захар. Разбийте при непрекъснато бъркане с миксер за 13 минути до получаване на много пухкава смес.
Добавете пресятото брашно и с шпатула, бъркайте само в едната посока бавно и внимателно до еднородна и пухкава смес.
В тава с откопчаващо се дъно постелете (само на дъното) хартия за печене, без да е нужно да подмазвате тавата или хартията с мазнина.
Разклатете леко тавата да се заравни сместа и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 25-минути на среден реотан, като през това време не отваряте вратата на фурната.
След като се поохлади, внимателно отделете блата от стените на тавата и откопчайте.
Въздушен и много вкусен блат за торти, без да разделяте белтъците от жълтъците, без сода или бакпулвер за тестото.
Въздушният блат за торта е готов.
Коментари