Начин на приготвяне
За тази сладка гръцка баница започнете с грис крема, в тенджера с дебело дъно налейте прясното мляко и добавете захарта.
Поставете я на умерен котлон и при непрекъснато бъркане добавете гриса на тънка струя към тях.
Варите до сгъстяване на крема, като накрая на варенето прибавяте 2 с.л. от маслото и ваниловата захар, разбъркайте добре.
В правоъгълна тава, малко по-малка от големината на листата и намазана с масло, подредете 5 броя кори, като помежду им мажете с масло.
Сипете млечния крем равномерно върху тях и подредете останалите 5 броя кори, като отново помежду им и най-горната кора мажете с масло.
Поставете тавата с Бугацата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25 минути до красив загар.
Извадете тавата със сладката баница и оставете крем-питата да се поохлади и я нарежете на квадрати, поръсете с пудра захар и канела.
Преди сервиране отново поръсете гръцката баница Бугаца с крем с пудра захар и канела.