Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Гръцка баница Бугаца с крем

Гръцка баница Бугаца с крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Гръцка баница Бугаца с крем
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Гръцка баница с крем - определено е по вкуса ни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 листа фини
  • масло - 0.5 ч.ч. разтопено
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази сладка гръцка баница започнете с грис крема, в тенджера с дебело дъно налейте прясното мляко и добавете захарта.

Поставете я на умерен котлон и при непрекъснато бъркане добавете гриса на тънка струя към тях.

Варите до сгъстяване на крема, като накрая на варенето прибавяте 2 с.л. от маслото и ваниловата захар, разбъркайте добре.

В правоъгълна тава, малко по-малка от големината на листата и намазана с масло, подредете 5 броя кори, като помежду им мажете с масло.

Сипете млечния крем равномерно върху тях и подредете останалите 5 броя кори, като отново помежду им и най-горната кора мажете с масло.

Поставете тавата с Бугацата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25 минути до красив загар.

Извадете тавата със сладката баница и оставете крем-питата да се поохлади и я нарежете на квадрати, поръсете с пудра захар и канела.

Преди сервиране отново поръсете гръцката баница Бугаца с крем с пудра захар и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: