Начин на приготвяне
Разбивам отделно белтъци и жълтици.
Смесвам с шпатула всички продукти за кекса без бананите и пека на 175 градуса за около 30 мин.
Оставям да изстине.
Правя крем карамел от тези от пакетчетата.
В същата форма, където съм пекла кекса (измита и подсушена), нареждам на дъното нарязани на шайби банани.
Върху тях изсипвам карамелизираната захар, която върви с крем карамела в кутията, и слагам сладкиша върху бананите.
Поливам с топлия крем карамел (правя го според указанията на опаковката).
Прибирам в хладилник за 1 нощ.
На другия ден обръщам сладкиша в един поднос и това е резултатът.
Интересна ми се стори рецептата за бананов сладкиш и реших да я пробвам.
Стана хубав, лек и сочен сладкиш с крем карамел и банани!
Коментари