Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта и ванилията. Добавя се кисело мляко, брашно с бакпулвер, смлени орехи и какао.
Разбърква се като кексова смес и сипваме върху хартия в тава 30 на 20 см. Печем блат в загрята фурна 170°C до суха клечка около 20 минути.
Изважда се и охлаждаме блата.
Приготвя се кремът, но първо се приготвя желатинът, като се разбърква с 50 мл студена вода на каша и оставяме да стегне.
В купа смесваме заквасена и течна сметана и мед. За кратко се разбърква с миксера, да остане мека, не твърда.
В мв се разтопява желатинът за 15-20 секунди и сипваме в крема.
С телена бъркалка се смесва добре с крема.
В малка продълговата форма за кекс се изрязва лента от блата и поставяме във формата. Отгоре се нареждат парчета банан, срязан на две половинки.
Залива се с крема и с вилица се минава като шарка.
Разтопява се черен шоколад, 1 ч.л. масло и при нужда - лъжичка прясно мляко. Когато се охлади, сипваме в хартиена фунийка с отрязано връхче и се декорира сладкишът с шоколадова мрежа.
Банановият сладкиш се оставя за 4-5 часа в хладилника.
Нарязва се на парчета и сервираме.
Леко и свежо сладкишче, идеята е от нета!
Да ви е сладко, на мен ми беше!