Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Здравословна закуска с горски плодове, кисело мляко и ядки

Здравословна закуска с горски плодове, кисело мляко и ядки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Здравословна закуска с горски плодове, кисело мляко и ядки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Питателна и много вкусна закуска, подходяща за онези, придържащи се към здравословното хранене"

Необходими Продукти

  • овесeни ядки - 1/2 ч.ч. био (класически)
  • чиа - 3 с.л. семена
  • какаови зърна - 2 с.л. натрошени
  • кисело мляко - 1 и 1/3 ч.ч. соево, кокосово, бадемово
  • кленов сироп - 2 ч.л. или мед или др.
  • колаген за пиене - 1 ампула
  • За гарниране
  • горски плодове
  • нар
  • банани
  • ядки - орехи, лешници, шамфъстък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сутрините наистина са много специални. Нашите емоции, мислите ни, вида енергия, която искаме да дадем, и вида подкрепа, която искаме да дадем на тялото си чрез храната, която ядем.

Ето защо здравословната закуска е толкова важна или както се казва - най-важното хранене за деня!

Овесените ядки, чиа семената и какаовите зърна съставляват основата на тази купа за закуска.

Тази купа е Мега - пълна с добри съставки, които да ни поддържат пълни и заредени с енергия. Въпреки че семената от чиа нямат аромат, когато се накисват в течности, те увеличават количеството на текстурата.

Когато семената от чиа абсорбира влагата, тя се превръща в желе, подобно на пудинг.

Поне два пъти седмично го добавям към моята овесена каша, която е една от най-добрите храни за ядене сутрин, защото овесът поддържа здравето на мозъка, спомага за поддържането на фокуса и горивото на тялото ни за по-дълги периоди от време.

Тази купа от овес и чиа и какаовите зърна е много подхранваща, бърза и лесна за приготвяне, вкусна и успокояваща!

Това е сутрешната ми доза уелнес, вкусна и успокояваща!

Насладете се, като си приготвите тази прекрасна Мегаздравословна закуска

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: