Начин на приготвяне
Най-често срещаните пресни плодове през зимата обикновено са киви, нар, портокали, ябълки, банани, грейпфрути, лимони, папая, фурми, пасирани плодове, круши, райска ябълка, кумкуат (плод, приличащ на портокал, но по-малък), звезден плод, дюля и рамбутани.
Можете да комбинирате всякакви плодове, които ви звучат добре и се предлагат в местния магазин.
През зимата някои са по-скъпи или не са налични в зависимост от това къде живеете, така че може да ограничите избора си само до наличните такива и пак да стане чудна плодова салата.
Зимната плодова салата ни зарежда с най-добрите плодове на зимата. Обичам тази комбинация от меден сироп с портокал, с която заливам салатата.
Рецепта за зимна плодова салата Сърце е лесно ястие, което е вкусно здравословно и освежаващо допълнение на семейни събирания или празници.
Салата от зимни плодове може да се направи два дни, преди да планирате да я сервирате. Можете да я съхранявате в хладилника за една седмица.
Мисля, че тази плодова салата има по-добър вкус след охлаждане за поне два часа в хладилника.
Пълна с най-добрите зимни цветове и аромати, които да озарят всяка маса. Най-добрият дресинг от липов мед и портокалов сок прави тази салата вкусно лакомство за всички.
Тази рецепта е лесна за приготвяне и още по-лесна за ядене!
Да ви е сладко!
Обелете и нарежете мандарините, измийте ябълките и нарежете на кубчета и половин ябълка на резени, киви на кубчета и половинката на резени, банана обелете и нарежете на колелца.
В голяма купа комбинирайте нарязаните на кубчета, мандарини (клементини), киви, семена от нар и ябълка.
Леко ги смесете заедно.
В малка купа разбъркайте заедно мед, сок от лайм (или портокал).
Излейте върху плодовете и разбъркайте леко, докато се смеси с плодовете.
Гарнирайте с нарязаните едро плодове ябълки, банан, мандарина и кокосови стърготини.
Преместете салатата в купа за сервиране.
Насладете се!