Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Аржентински крем карамел

Аржентински крем карамел

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Аржентински крем карамел
Снимка: Ivelina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хората с гореща кръв хапват ето такъв крем карамел"

Необходими Продукти

  • Карамелът
  • захар - 1 ч.ч.(200 г)
  • вода - 1/4 ч.ч. (60 мл)
  • лимонов сок - 1 1/2 ч.л.
  • Шоколадов крем
  • какао - 30 г неподсладено на прах
  • пълномаслено мляко - 2 ч.ч. (500 мл), стайна температура
  • яйца - 4 бр., стайна температура
  • кондензирано мляко - 400 г Дулсе де лече
  • ванилия - 1 ч.л. Екстракт
  • сол - 1/8 ч.л.
  • краве масло - за намазване на купичките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е известен десерт в Латинска Америка, които се поднася със сметана и плодове. Това е един десерт с много имена, но ще го наречем шоколадов крем карамел с Дулсе де лече.

Представете си мека копринено гладка текстура от шоколадови бонбони в карамелен сос.

Какво е крем карамелът?

Това е френска дума, но е позната още като флан, карамелен пудинг.

Това е десерт, който се състои от 2 компонента - крем и карамел.

Крем карамелът може да бъде с много различни вкусове. Можете да се насладите и други аромати като кафе, шоколад, какао и др.

Крем карамелът се приготвя по метода на байн-мари. Това означава готвене на водна баня, където поставяте купичките с крем карамела в гореща вода и след това ги печете бавно във фурната.

Веднъж сварен, кремът трябва да се постави допълнително в хладилника, за предпочитане за 1 нощ.

И след това, за да сервирате, прехвърляте крем-карамела върху чиния.

Добавете всички съставки за карамела в съд и гответе на среден огън, без да бъркате, докато придобие кехлибарен цвят.

Внимателно разделете карамела в 6 купички или чашки (200-250 мл). Когато изсипете карамела, внимателно завъртете, така че карамелът да покрие 1/2 по вътрешната стена на купичките.

Шоколадовият крем

Добавете в малка купичка малко мляко и какаото на прах. Разбъркайте да няма бучки.

След това добавете сместа с какаото към останалото мляко и разбъркайте добре, да се комбинира. Заделете на страна.

В купа добавете яйцата, кондензираното мляко, екстракт от ванилия и щипка сол. Внимателно разбъркайте всичко заедно. Използвайте ръчна бъркалка за яйца.

След това изсипете млечно какаовата смес в яйчената смес. Отново внимателно разбъркайте всичко само да се комбинират съставките.

Прецедете сместа. Изсипете в подготвените купички или чашки и на разстояние от (1-1.3 см).

Покрийте всяка купичка с алуминиево фолио и след това ги поставете в дълбока тава за печене. Налейте гореща вода до 1/2 на тавата за печене, използвайки методa за готвене на водна баня.

Печете в предварително загрята фурна на 140ºC в продължение на 30 минути или докато се сготви (внимавайте да не завира водата при печенето на крема).

Извадете от горещата вода и оставете какаовия крем карамел да се охлади до стайна температура.

След това охладете в хладилника за една нощ или минимум 8 часа.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: