Начин на приготвяне
Това е известен десерт в Латинска Америка, които се поднася със сметана и плодове. Това е един десерт с много имена, но ще го наречем шоколадов крем карамел с Дулсе де лече.
Представете си мека копринено гладка текстура от шоколадови бонбони в карамелен сос.
Какво е крем карамелът?
Това е френска дума, но е позната още като флан, карамелен пудинг.
Това е десерт, който се състои от 2 компонента - крем и карамел.
Крем карамелът може да бъде с много различни вкусове. Можете да се насладите и други аромати като кафе, шоколад, какао и др.
Крем карамелът се приготвя по метода на байн-мари. Това означава готвене на водна баня, където поставяте купичките с крем карамела в гореща вода и след това ги печете бавно във фурната.
Веднъж сварен, кремът трябва да се постави допълнително в хладилника, за предпочитане за 1 нощ.
И след това, за да сервирате, прехвърляте крем-карамела върху чиния.
Добавете всички съставки за карамела в съд и гответе на среден огън, без да бъркате, докато придобие кехлибарен цвят.
Внимателно разделете карамела в 6 купички или чашки (200-250 мл). Когато изсипете карамела, внимателно завъртете, така че карамелът да покрие 1/2 по вътрешната стена на купичките.
Шоколадовият крем
Добавете в малка купичка малко мляко и какаото на прах. Разбъркайте да няма бучки.
След това добавете сместа с какаото към останалото мляко и разбъркайте добре, да се комбинира. Заделете на страна.
В купа добавете яйцата, кондензираното мляко, екстракт от ванилия и щипка сол. Внимателно разбъркайте всичко заедно. Използвайте ръчна бъркалка за яйца.
След това изсипете млечно какаовата смес в яйчената смес. Отново внимателно разбъркайте всичко само да се комбинират съставките.
Прецедете сместа. Изсипете в подготвените купички или чашки и на разстояние от (1-1.3 см).
Покрийте всяка купичка с алуминиево фолио и след това ги поставете в дълбока тава за печене. Налейте гореща вода до 1/2 на тавата за печене, използвайки методa за готвене на водна баня.
Печете в предварително загрята фурна на 140ºC в продължение на 30 минути или докато се сготви (внимавайте да не завира водата при печенето на крема).
Извадете от горещата вода и оставете какаовия крем карамел да се охлади до стайна температура.
След това охладете в хладилника за една нощ или минимум 8 часа.
Да ви е сладко!