Баница с пиле и топено сирене

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54
252
141
60
19/01/2020
"Всички да затаят дъх - баницата с пиле и топено сирене най-после е тук "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо838
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява с щипка сол в литър и половина гореща вода. В нея се запазват вкусовите качества на месото. Оставя се да изстине и се обезкостява. Може да се избере филе или вариант с варено-пушено пилешко бутче /тогава не се подлага на предварителна термична обработка/.

Сирената се нарязват на резени и после на кубчета. Нарязват се ситно дръжките на магданоза – те имат висока концентрация на полезни вещества, а също така няма да има проблеми с омекването им при термичния процес.

Прибавя се накълцаното пиле, млякото, рендосаните скилидки чесън, двете яйца и белтъка на третото. Поръсва се подправката и се разбърква.

Включва се фурната на 180 градуса.

Приготвя се намазнена тава с размер 25 см в диаметър.

Разгъват се корите за баница и сместа се разпределя. За по-лесно разделяне на това количество поравно за трите кори, ще дам пояснението, че на кора трябва да се разпределят по 6-7 супени лъжици плънка.

Навиват се корите в тавата и се подрежда маслото, нарязано на парченца, между корите.

Залива се с газираната вода и се намазва със заделения жълтък от третото яйце с помощта на четчица.

Печем нашата вита баница на вентилатор за 1 час, като се връща температурата на 160 градуса.

Получава се уханна и вкусна баница с пиле и топено сирене.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар