Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле жулиен с топено сирене и зелени маслини

Пиле жулиен с топено сирене и зелени маслини

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Пиле жулиен с топено сирене и зелени маслини
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пиле, сметана и кисели краставички, това са магическите съставки за вкусен обяд, който ще стане още по-вкусен, ако бъде поднесен с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • гъби - 150 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • маслини - 150 г зелени без костилка /половин бурканче от 370 г/
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • заквасена сметана - 150 г
  • топено сирене - 150 г гауда
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • лимон - сок от половин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарежете на жулиени и овкусете със солта, пипера и полейте със сока от лимона. Престоява за час в хладилник.

Нарежете гъбите на шайби, киселите краставички на жулиени.

Запържете пилешкото месо и прехвърлете в глинен съд. В кравето масло запържете гъбите и прехвърлете върху месото. Към месото и гъбите прибавете краставичките и нарязаните зелени маслини.

В подходящ съд смесете двата вида сметани, прибавете топеното сирене, бялото вино и разбийте до получаване на гладка смес. Ако сместа е гъста, може да разредите с чаша бульон или вода.

Прехвърлете в гювеча. Овкусете с пипера. Настържете кашкавала върху ястието и печете във фурна 20 мин до смесване на ароматите.

Украсете ястието с кисели краставички и зелени маслини. Поднесете с пълнозърнести хлебчета и задължително с бяло вино! Вкусно да ви е!

Пилето жулиен с топено сирене и зелени маслини е страхотно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: