Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с пиле и топено сирене

Баница с пиле и топено сирене

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54278138153
Баница с пиле и топено сирене
Снимка: Потребител#240543
2 / 4
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Всички да затаят дъх - баницата с пиле и топено сирене най-после е тук"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак. къпани /3 бр./
  • пиле - 300 г
  • сирене топено - 100 г
  • топено сирене - 100 г пушено
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • масло - 150 г
  • вода - 1/2 ч.ч. газирана
  • универсална подправка - букет за пиле /къри/
  • чесън - 2 ск.
  • магданоз - на една връзка дръжките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява с щипка сол в литър и половина гореща вода. В нея се запазват вкусовите качества на месото. Оставя се да изстине и се обезкостява. Може да се избере филе или вариант с варено-пушено пилешко бутче /тогава не се подлага на предварителна термична обработка/.

Сирената се нарязват на резени и после на кубчета. Нарязват се ситно дръжките на магданоза – те имат висока концентрация на полезни вещества, а също така няма да има проблеми с омекването им при термичния процес.

Прибавя се накълцаното пиле, млякото, рендосаните скилидки чесън, двете яйца и белтъка на третото. Поръсва се подправката и се разбърква.

Включва се фурната на 180 градуса.

Приготвя се намазнена тава с размер 25 см в диаметър.

Разгъват се корите за баница и сместа се разпределя. За по-лесно разделяне на това количество поравно за трите кори, ще дам пояснението, че на кора трябва да се разпределят по 6-7 супени лъжици плънка.

Навиват се корите в тавата и се подрежда маслото, нарязано на парченца, между корите.

Залива се с газираната вода и се намазва със заделения жълтък от третото яйце с помощта на четчица.

Печем нашата вита баница на вентилатор за 1 час, като се връща температурата на 160 градуса.

Получава се уханна и вкусна баница с пиле и топено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: