Начин на приготвяне
Приготвяме основата на чийзкейка, като смиламе бисквитите и объркваме със стопеното масло и бадемово брашно.
Във форма с подвижно дъно и диаметър 24 см изсипваме сместа и хубаво притискаме. Слагаме в хладилника да стегне.
За крема стопяваме маслото и шоколада, бъркаме добре докато шоколадът поеме от маслото.
Разбиваме течната сметана с едно пакетче ванилия и около 100-120 г захар.
Щом се разбие до твърди връхчета, прибавяме и изстиналата шоколадова смес.
Добавяме също маскарпонето и заквасена сметана, разбиваме за кратко и изсипваме върху бисквитената основа.
Заглаждаме и отново в хладилника.
Заемаме се със заливката.
Смесваме захарта, водата и виното и слагаме да се стопи на котлона захарта.
Щом кипне и поври 2-3 мин., прибавяме обеленото и нарязано на малки кубчета манго.
Варим не повече от 2-3 мин, добавяме пакетчето желатин, предварително накиснат в 6 супени лъжици студена вода.
Задължително сме махнали сместа от котлона!
Бъркаме, докато желатинът се стопи, охлаждаме и изсипваме върху крема.
Престоява отново в хладилника около 8 часа или една нощ преди разрязване, освобождаваме от обръча и поднасяме!
Страхотен чийзкейк с манго и бяло вино, да ви е сладко!
Източник: Ивелина Папазова - Кулинарна мрежа