Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Страхотен чийзкейк с манго и бяло вино

Страхотен чийзкейк с манго и бяло вино

Страхотен чийзкейк с манго и бяло вино
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Обожаваме плодовия чийзкейк, но не сме и предполагали, че с манго ще се получи толкова вкусен, признаваме си"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 200 г чаени
  • брашно - 30 г бадемово
  • краве масло - 130 г
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • течна сметана - 200 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 100 - 120 г
  • бял шоколад - 100 г
  • краве масло - 30 г
  • За заливката
  • манго - едно средно голямо
  • вода - 300 мл
  • бяло вино - 100 мл ароматно
  • желатин - 1 пакетче
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме основата на чийзкейка, като смиламе бисквитите и объркваме със стопеното масло и бадемово брашно.

Във форма с подвижно дъно и диаметър 24 см изсипваме сместа и хубаво притискаме. Слагаме в хладилника да стегне.

За крема стопяваме маслото и шоколада, бъркаме добре докато шоколадът поеме от маслото.

Разбиваме течната сметана с едно пакетче ванилия и около 100-120 г захар.

Щом се разбие до твърди връхчета, прибавяме и изстиналата шоколадова смес.

Добавяме също маскарпонето и заквасена сметана, разбиваме за кратко и изсипваме върху бисквитената основа.

Заглаждаме и отново в хладилника.

Заемаме се със заливката.

Смесваме захарта, водата и виното и слагаме да се стопи на котлона захарта.

Щом кипне и поври 2-3 мин., прибавяме обеленото и нарязано на малки кубчета манго.

Варим не повече от 2-3 мин, добавяме пакетчето желатин, предварително накиснат в 6 супени лъжици студена вода.

Задължително сме махнали сместа от котлона!

Бъркаме, докато желатинът се стопи, охлаждаме и изсипваме върху крема.

Престоява отново в хладилника около 8 часа или една нощ преди разрязване, освобождаваме от обръча и поднасяме!

Страхотен чийзкейк с манго и бяло вино, да ви е сладко!

Източник: Ивелина Папазова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: