Салата Росоли

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Салата Росоли
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 200 г печени
  • червено цвекло - 200 г печени
  • моркови - 200 г леко печени
  • кисели краставички - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр. (не много кисела)
  • маслиново масло - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте морковите, картофите и цвеклото. Нарежете ги на кубета и ги поставете с предварително намазана с маслиново масло тава. Осолете ги.

Зеленчуците се пекат за около 50-60 мин на 200 градуса, покрити с фолио.

Яйцето се сварява до степен твърдо сварено (около 12 мин, поставени във вряща вода).

Киселите краставички и ябълката се режат на кубчета.

Щом зеленчуците за нашата зеленчукова салата са изпечени и охладени, ги смесваме ябълката и киселите краставички.

Яйцето режем на четири и поставяме отгоре на нашата салата Росоли.

Овкусяваме картофената салата със сол и маслиново масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: