Салата Венеция

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Салата Венеция
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
14/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Може и да не сте във Венеция точно сега, но само с една хапка от тази салата духом ще се пренесете веднага там"

Необходими Продукти

  • риба тон - 1 консерва
  • яйца 3 бр. твърдо сварени
  • картофи - 2 бр. варени
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • маслини - 8 бр.
  • магданоз
  • мента - 1 стрък
  • лимонов сок - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и варените картофи се обелват и нарязват на кубчета.

Слагат се в купа и към тях се прибавят парченцата консервирана риба тон, нарязаните на кубчета домати и лук на полумесеци.

Апетитната салата с риба се разбърква и овкусява със сол, зехтин, прясно изцеден лимонов сок и нарязаните на дребно магданоз и мента.

Разбърква се отново и се оставя да се охлади.

Салата Венеция се сервира с няколко маслини във всяка порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: