Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на ивици или хапки. Чушките, лука и гъбите по същия начин.
Задушете всичко в тенджера с малко зехтин и вода, ако е необходимо. Аз не сложих, защото и пилето и зеленчуците си пускат.
Нарежете чесъна на ситно и го добавете. Подправете със сол и пипер на вкус, както и соев сос. Гответе под капак до готовност на пилето.
През това време нарежете доматите на дребни кубчета, чесъна - на ситно, а лука - на шайби, добавете зехтин и соев сос и пасирайте. Аз не пасирах до пюре, защото исках да се усещат парчетата домат, но вие можете да го направите.
Има два начина за сервиране на тази салата.
Първият е, ако намерите по-големи листа маруля, да сложите във всяко от пилето и зеленчуците, малко от салцата и да навиете на руло.
Другият е, както съм направила аз - да нарежете марулята и да я смесите с останалите съставки и да добавите салцата, колкото искате.
Както и да поднесете салата Фахита, няма да сгрешите, защото е уникално вкусна.
Добър апетит!
В оригиналната рецепта за тази салата с пиле се слага и кимион, както и чили и лют червен пипер, но аз не разполагах и затова не сложих. Вие може да добавите при желание.