Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Фахита

Салата Фахита

Салата Фахита
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Салата с куп неща, които са ни по вкуса, особено пилешкото месце, то е на почит"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 100 г
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • гъби - 50 г
  • зехтин - 20 мл
  • маруля - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 глава
  • соев сос - на вкус
  • За салцата
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • зехтин - 50 мл
  • сол - на вкус
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на ивици или хапки. Чушките, лука и гъбите по същия начин.

Задушете всичко в тенджера с малко зехтин и вода, ако е необходимо. Аз не сложих, защото и пилето и зеленчуците си пускат.

Нарежете чесъна на ситно и го добавете. Подправете със сол и пипер на вкус, както и соев сос. Гответе под капак до готовност на пилето.

През това време нарежете доматите на дребни кубчета, чесъна - на ситно, а лука - на шайби, добавете зехтин и соев сос и пасирайте. Аз не пасирах до пюре, защото исках да се усещат парчетата домат, но вие можете да го направите.

Има два начина за сервиране на тази салата.

Първият е, ако намерите по-големи листа маруля, да сложите във всяко от пилето и зеленчуците, малко от салцата и да навиете на руло.

Другият е, както съм направила аз - да нарежете марулята и да я смесите с останалите съставки и да добавите салцата, колкото искате.

Както и да поднесете салата Фахита, няма да сгрешите, защото е уникално вкусна.

Добър апетит!

В оригиналната рецепта за тази салата с пиле се слага и кимион, както и чили и лют червен пипер, но аз не разполагах и затова не сложих. Вие може да добавите при желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: